Et portræt af Hausgaard? Det kunne jeg ikke stå for, men det bliver det desværre aldrig til.

Forfatteren har valgt at respektere Hausgaards ønske om at holde familien ude af bogen. Blandt andet derfor halter portrættet gevaldigt.

Vi må nøjes med en gennemgang af Hausgaards cv, pladeudgivelserne og højdepunkterne på dem, og drypvise anekdoter fra Hausgaards tv-karriere (et medie han ellers har et ambivalent forhold til) og drukture med studiemusikerne,
og andre u-morsomheder.

Jeg tror ikke jeg grinede en eneste gang, mens jeg læste bogen. Det er meget godt klaret. Det kan jeg ellers ikke lade være med, når jeg tænker på de live- og tv-forestillinger med Hausgaard jeg har set.

Nå, men bogen var hurtigt læst.

Thorkil Green Nielsen: Niels Hausgaard. Mellem linjerne – Et portræt. Hovedland, 1988.