Sådan kan bogserier også blive født:

Digteren, kritikeren og oversætteren Kai Friis Møller (1988-1960) var åbenbart ofte økonomisk på spanden. Når Godfred Hartmann på Thaning & Appels forlag blev ringet op af Friis Møller, vidste Hartmann godt, at det var pengenød det drejede sig. Også selv om Friis Møller altid startede telefonsamtalen med at spørge til Hartmanns helbred.

Det var elskværdigt af Friis Møller at tænke på mit helbred, men det var sikkert vigtere for ham, hvis han i morgen måtte sende en ung mand fra bladet til Købmagergade, så om der kunne ligge 100 kroner til en helt ufølsom kulhandler på Henrik Ibsens Vej, der gerne så en lille indbetaling for et par sække drivvåde tørvebriketter, så ville han være os taknemmelig. *

For dog at få lidt for pengene, begyndte Thaning & Appel i 1940’erne at udgive endnu en af deres mange bogserier, Parnas-bøgerne, en serie med klassisk lyrik, trykt af bogtrykker Johan Olsen fra det Berlingske Bogtrykkeri, med indledning (og få gange oversat) af Kai Friis Møller. Så gjorde han sig nyttig.

mobilfotos-oktober2016-943

Blandt de danske bogserier er denne en af de smukke. Indbindingen er holdbar, så du kan sagtens samle på Parnas-bøgerne.

Her kan du se en liste over de udgivne bøger. Har jeg glemt nogle, smid meget gerne en kommentar til mig.

*Citeret efter Godfred Hartmann: I Delfinens tegn.