Nyt på bloggen: tirsdagstrio – tre anbefalinger, der udkommer – ikke så overraskende – hver tirsdag, fra mig til dig. Vi starter med lydbøger.

Men først en lille klage: Jeg har faktisk for kort til arbejde. Ja, det lyder måske dumt, men det er fordi det tager mig cirka en halv time at komme fra hjemmet til jobbet, og det er lige i underkanten, når man gerne vil høre lydbøger undervejs. Man når nærmest lige at komme igang, så bliver man afbrudt.

Anyways: lydbøger i bilen er et rigtig fint supplement til at læse en fysisk bog og til at bruge tiden på noget fornuftigt. Til gengæld gider jeg ikke lytte til bøger når jeg er hjemme. Det er asocialt, og det er så dumt, når fruen står og mimer til mig.

Her mine tre anbefalinger, alle på engelsk.

On The Road af Jack Kerouac, fortalt af Will Patton. Denne klassiske beatroman bliver ikke mindre fantastisk og hæsblæsende af Will Pattons medrivende oplæsning. Den varer desværre kun godt 11 timer.

 

Slagterhus fem af Kurt Vonnegut, oplæst af Ethan Hawke. Længde små seks timer. Vonneguts klassiske antikrigs-2. Verdenskrigs-sci-fi-tidsrejse-roman er skæg og skide godt fortalt. Oplæsningen holder også 100 procent.

slaughterhousefive lyd

 

Som den tredje, Junot Diaz’ nyklassiker The Brief Wonderous Life of Oscar Wao. Varighed små 10 timer. Det mellemamerikanske land Den Dominikanske republiks moderne, blodige historie fortalt via familien der udvandrede til USA, og samtidig indvandrernes historie i USA. Ja, det lyder måske lidt forvirrende og tørt, men det er det langt fra. Tværtimod, det er ret underholdende historiefortælling.

 

yhebriefwonderouslifeofoscar lyd

Har du en lydbog, du vil anbefale?