Den rige advokathustru Deidre, der er arbejder med hjemløse på frivillig basis, bliver myrdet på hendes venindes og vores heltindes, detektiven V.I. Warshawskis, kontor. Deidres datter bliver anklaget for mordet, men dén tror Warshawski ikke på, og hun starter sin egen efterforskning.

Sagen viser sig at være en kompliceret affære om pengehvidvaskning, ulovlig arbejdskraft fra østeuropa i Chicagos overklasse. Og det bliver ikke ufarligt for Warshawski at opklare sagen. 
Samtidig modarbejdes hun af sin politimandskæreste og dennes kollega, lige som hendes vennekreds ikke bakker ubetinget op.
Romanen foregår i foråret 1992, hvor George Bush senior har afløst Ronald Reagan i det hvide hus, og det præger romanens tone og tema kraftigt. Warshawski er dybt deprimeret over de voldsomme sociale forskelle i det amerikanske samfund, og korruptionen og ulovlighederne der rækker helt op ikke kun i Chicagos men i samfundets top.
Som sædvanlig er vores desillusionerede heltinde en enkvindehær mod forbryderne og uretfærdigheden, og da det endelig gælder, rykker hendes venner sammen om hende. Er der alligevel et glimt af solidaritet og håb for USA?
Desværre er oversættelsen ret dårlig. Det ser ud til at være gået lidt for stærkt. Men skidt med det. Det her er absolut en af Paretskys aller bedste romaner i serien om den hårdtslående kvindelige detektiv fra Chicago.
Sara Paretsky: Undergange. Fremad, 1994. Oversat af Arne Herløv Petersen.