*ANMELDEREKSEMPLAR*

Jeg har altid synes det var en smule det var en smule intimiderende at være med i andres drømme. Man er jo slet ikke herre over hvordan man opfører sig.

Jeg håber ikke Maja Lee Langvad eller Erik fra forlaget Baggaardsbaroner har det på samme måde, for den 3. Februar drømmer Rikke Oberlin Flarup, at hun ved en fejl har fået tildelt et legatophold på San Cataldo i stedet for Erik (Erik har kaldt sig onkel Rikke i sin ansøgning), og den 31. Marts medvirker Maja Lee Langvad i en drøm med en hånd pakket ind i en sort uldstrømpe.

Og begge drømme findes nu på tryk i den fine lille drømmesamling af Rikke Oberlin Flarup, udgivet af forlaget Ekbátana under titlen “Der kan ikke være 18 lilla mennesker i en konvolut”.

Samlingen rummer 52 drømme, de bedste drømme drømt og nedskrevet gennem to år af Rikke Oberlin Flarup, der både er forfatter (“Selskab af mænd”, 2014, “Telefontesten”, 2018) og forlægger i forlaget Arkiv for Detaljer, arrangør af bogfestivalen lille Bogdag og projektleder i Poesiens Bus. 

Den virkelighed fornægter sig ikke, som da forfatteren drømmer, at Statens Kunstfond kun har registreret ansøgninger fra hende for 368 kr (det må nærmest være et mareridt), og der skal findes titler til bøger og andre virkelige personer fra det litterære miljø optræder. Mormor og mormors hund Tira er nu også med. Og forfatterindens sygesikringsbevis.

Jeg spiser mit sygesikringsbevis i en sandwich med ost og avocado. Cheddar.

Ofte bliver drømmene lidt surrealistiske, ofte iblandet sorger, bekymringer og glæder og andre elementer fra virkeligheden. Som billig leverpostej. Eller dødsrigets dronning Persefone.

Måske burde jeg også begynde at skrive mine drømme ned. Selv om jeg ikke ved om jeg kan gøre det lige så underfundigt vittigt og poetisk som Rikke Oberlin Flarup.

Lækkert omslagsillustration af Marina Botes i øvrigt.

Rikke Oberlin Flarup: Der kan ikke være 18 mennesker i en lilla konvolut. Forlaget Ekbátana 2020.